Den här bloggen kommer handla om vårt bluesband Jump4Joy men även om oss fyra bandmedlemmar lite mer personligt. Jag heter Ulf, är 54 år och är sångare och pianist i bandet. Igår satt jag och betalade räkningar som brukligt är vid den här tiden på månaden. Januari är ju årets fattigaste månad brukar man säga då man vanligtvis får lön innan jul, spenderar mycket pengar på julklappar och annat under en ofta längre ledighet. Den här gången reagerade jag lite när jag skulle till och betala elräkningen då den var ovanligt hög. Jag känner givetvis till att elpriset är på en historiskt väldigt hög nivå just nu tack vare den varma och torra sommaren och nu när vi är inne i vintern och vädret är så kallt så ökar elförbrukning och därmed stiger även elpriset. Denna gång fick det höga priset dock mig att börja googla runt lite efter en billigare elleverantör och ett bättre elavtal. Jakten på det billigaste elbolaget var igång!

Efter att jag googlat på ”billigaste elavtalet” så dök Göta Energi upp överst bland elbolagen så jag klickade mig in där och började läsa in mig på deras olika erbjudanden och elavtal. Fastnade rätt snabbt på deras elavtal ”Vintertrygg” där man erbjuds ett lågt rörligt elpris på sommaren och ett fast pris på vintern. Tyckte detta lät väldigt trevligt. Tydligen så hade deras kunder med detta avtal sparat in ca 15 % av kostnaderna jämfört med de som låg på helt rörligt.

Tyckte faktiskt inte att det var något att tveka på egentligen så jag slog till direkt och tecknade upp mig på detta. Har ju ingen bindningstid alls på mitt gamla avtal så bytet kan ske omgående vilket känns bra. Kommer se en ganska väsentlig skillnad på räkningen redan tills nästa månad alltså. Så detta får bli mitt tips för dagen, se över era olika avtal ni har för el, försäkringar, olika typer av abonnemang m.m. här finns ofta betydande summor att spara bara man gör en insats och lägger lite tid på det! Just el är ju en sådan produkt som är exakt likadan oavsett vilken leverantör du har. Det man ofta kan påverka är ju bara vilken typ av el man får, förnyelsebar, kärnkraft eller fossilt t.ex. Jag bryr mig själv inte supermycket om detta utan vill bara att allt ska funka och vara så billigt som möjligt 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *