Just det.

På tal om uterummet igår, så funderar jag även på att göra bygga upp ett litet lager där jag kan förvara malt.  Jag har funderat på att börja sälja det på internet nämligen, som en extra inkomst bara. Jag har ju haft ett intresse för öl i många år, vilket jag tycker ger mig de kunskaper och färdigheter som behövs för att driva ett sånt projekt.

Är man inte så insatt i bryggningsprocessen så kanske man kan tro att öl görs på samma grunder men så är inte fallet. Det finns något som säger att man inte bör använda mer än det nödvändiga, den så kallade ”reinheitsgebot” på tyska eller renlighetslagen 1516 skriven av Guillermo de Baviera. Enligt den här lagen ska öl bestå av vatten, malt och humle. Idag är verkligenheten en annan. Det användes mer än bara det, tänk bara på alla ölsorter du kan hitta på systembolaget men diverse olika smak från diverse olika länder.

Inte nog med detta, känns det som att intresset för att brygga öl hemma växer mer och mer bland folk, vissa som brygger som hobby men andra som tänker mer som entreprenörer. Jag är övertygad att det finns en marknad även om det finns många som erbjuder produkterna idag. Jag tror dock att i mina kretsar finns det redan personer som gärna handlar hos mig, stöttar mig i början och kanske på det sättet kan jag få en start på detta. ´

På tal om annat, så vet ni att vi ska spela i helgen och det ska bli riktigt roligt, det enda som har mig något orolig är att vår trummare är förkyld. Det finns inget som säger att det kan stoppa honom, jag är övertygad att han kommer att kunna spela men förvärras det så kan det bli så att vi får hitta någon som ersätter honom (vi har en polare som kan vår repertoar, så det går att lösa). Vi får helt enkelt se.

Ha de bra, så ses vi gott folk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *