Läs här först innan du läser vidare!

Vi börjar med länken här uppe och den första meningen där ”Coronapandemin ställer höga krav på Sveriges kulturaktörer då spelningar ställs in

Ja, det är ju något otrolig jobbigt ska ni veta! Så många av våra spelningar har blivit avbokade, inte ens ställda in och framflyttade utan det har blivit helt och hållet avbokade och ja, det verkar som att den lösningen är att hålla digitala spelningar.

Hur gör vi det? Hur fixar vi en digital spelning när vi inte har tekniken för det och pengarna att skaffa den tekniken som behövs. Ja, det är ingen bra scenario för oss, det kan vi säga, fast vi håller oss positiva med att sommaren är nästa här och att det kanske vänder. Saken är ju det att många av våra spelningar händer främst då på små festivaler eller lite större tillställningar men det funkar inte, för det går inte med restriktionen om antal människor som kan samlas.

DOCK har vi i bandet valt att ge våra grannar en liten konsert! Vi har pratat med grannarna, så det går bra. Hur har vi löst det här? Ju, så här är det, vi ska sätta upp ljudet mitten på gården, vi ska hålla distansen som rekommenderas mellan oss medlemmar och sen ska vi spela! Vi behöver repa, så det här är ett fantastisk sätt att göra det på. Det ska bli super kul att ge grannarna en konsert och om vi kan ska vi försöka upprepa detta i andra gårdar, så att vi kan repa och så ger vi våra medmänniskor en rolig stund, så klart ska vi försöka hålla det på en nivå där folk kan lyssna från sina egna hem och inte stå klumpade framför oss!

Vi får se hur det här går, vi kanske inte kan fixa det digitalt med spelningar men en lösning har vi kommit på, hoppas bara det går bra!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *